×
Ricottapiirakka

Ricottapiirakka

       

Pääsiäisen jälkeen-piirakassa suklaamunat loistavat poissaolollaan. Kahvipöytään pyöräytetään nyt keväisen raikas ricottapiirakka 💛
Jauhopeukalo joutaa olemaan keskellä kämmentä, tää luontaisesti gluteeniton helppo herkku maistuu kaikille ja onnistuu aina!

Ricottapiirakka

  • 5 luomumunaa
  • 500 g (2 rs) Ricottaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 1 sitruunan kuoriraaste
  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  2. Voitele irtopohjavuoan reunat ja pingota leivinpaperi pohjalle.
  3. Kaada taikina vuokaan ja lykkää 150 asteisen uunin alatasolle noin tunniksi.
  4. Nosta lopussa tarvittaessa lämpöä, jotta pinta saa kauniin kullanruskean värin.
  5. Anna jäähtyä rauhassa ja nosta jääkaappiin tekeytymään.

Kauramuru

  • 25 g voita
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl mantelirouhetta
  • sormisuolaa
  1. Sulata voi paistinpannulla.
  2. Lisää muut aineet ja paahda keskilämmöllä kotva.

Tarjoile ricottapiirakan kanssa.