×
Runebergin rulla

Runebergin rulla

       

Johan Lutviutu Runeberg rullalle!

Enemmän on enemmän, joten unohdetaan ne liian pienet torttuset ja pyöräytetään kahvipöytään rulla, josta riittää suuremmallekin sakille!

Tää torttu ei kostutusta kaipaa, mutta sie joka siellä sen perään olet niin nappaa napsu siihen kahvikupposen kylkeen.

Rullailemisiin!

Runebergin rulla

  • 6 luomumunaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 2 dl perunajauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl kanelia
  • 1,5 tl kardemummaa
  1. Vaahdota munat ja sokerit.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele ilmavasti nostellen mukaan.
  3. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes kypsä.
  4. Anna tuumailla hetki pyyhkeen alla.

Täyte:

  • vadelmahilloa
  1. Levitä lämpimälle torttulevylle vadelmahilloa ja kääri tiukaksi rullaksi.
  2. Lykkää jääkaappiin maustumaan.

Kuorrute:

  • 1,5 dl tomusokeria
  • vettä
  1. Sekoita tomusokerin joukkoon teelusikallinen kerrallaan vettä, kunnes saat sopivan notkean massan.
  2. Kuorrute saa jäädä paksuksi.
  3. Levitä kuorrute lusikalla tai nakkaa pursotinpussiin ja koristele rulla.
  4. Ite lykkäsin päälle vielä pari pakastevadelmaa. Laita siekin tai ole laittamatta.