×
Ruotsalainen raejuustokakku

Ruotsalainen raejuustokakku

       

Hiihtoladulla ne menee heittämällä ohi. Kiekkokaukalossa laittavat meille luun kurkkuun. Juoksevat kierroksella kiinni, oli matka mikä hyvänsä. Pomppivat kolme kertaa korkeammalle, loikkivat lennokkaammin ja kiskaisevat kuulankin kaksi kertaa kauemmas. Ne kauniit, rikkaat ja ruskettuneet. Ne, jotka ovat ostaneet meidän aakkosistakin itselleen oman kirjaimen. Ne, jotka ovat keksineet kaikkea aina sydämentahdistimista dynamiittiin. Ja voitteko kuvitella: ne tekevät raejuustostakin kakkua!!
Ruotsalaiset…

Kaiken tämän jälkeen päätin kuitenkin tarttua kylmiön kolkassa kyyhöttäneeseen raejuustopurkkiin ja käynnistin oman kakkureseptin kehittelyn. Eihän siitä perinteisen ruotsalaisen veroista tullut. Siitä tuli paljon parempi, suorastaan mycket bättre!

  • 3 luomumunaa
  • 1 prk kermaviiliä
  • 400 g raejuustoa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniliinisokeria
  • 1,5 dl mantelijauhetta
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  1. Sekoita kulhossa munat, kermaviili, raejuusto ja sokerit.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.
  3. Kaada taikina voideltuun vuokaan (halk. 22 cm).
  4. Paista 150 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
  5. Anna jäähtyä rauhassa ja irroita vuoasta.

Tarjoile esim. raparperihillon kanssa!