Oli sateinen sunnuntai. Seitsemän tuntia sienimetsässä takana. No ainakin melkein. Olin näet suunnistanut omalle, salaiselle suppilovahveropaikalleni. Niin no, naapurin sedänhän se on. Vaivihkaa vähän seurasin. Tässä kohtaa mainittakoon, että melkein kaikki keinot on sallittuja, mitä tulee hyvien sieniapajien selvittelyyn.
Eikä siinä kauaa nokka tuhissut, kun korit oli täynnä toinen toistaan täydellisempiä suppilovahveroita. Saalista kotiin kärrätessäni suunnittelin sata suppisreseptiä. Satavarmasti! Kotona aloitin tästä muutaman minuutin mainiosta lounaasta. Sen verran veti jalat alta, ettei niitä muita sienireseptejä tänä syksynä taida tarvitakaan.
Sienestäjän syysmunakas
3-4 luomumunaa
2 rkl maitoa
0,5 tl suolaa
voita paistamiseen
suppilovahveroita
purjoa tai sipulia
öljyä kuullotteluun
ripaukset suolaa, sokeria ja mustapippuria
pari rkl Musta Koskenlaskija-tuorejuustoa
timjamia, persiljaa tai muuta keittiöstä löytyvää yrttiä
juustoraastetta
Lykkää hiukan pienityt sienet ja purjosilppu pannulle ja kuullottele öljyssä tovi.
Mausta.
Lisää Koskenlaskija sekoitellen ja pidä pientä lämpöä yllä, kunnes juusto sulaa.
Sulata toisessa pannussa voi.
Alenna lämpöä ja kaada kevyesti haarukalla sekoitettu munakasmassa paistumaan.
Vedä kypsyvää massaa lastalla pohjaa pitkin reunoilta kohti keskustaa hissukseen.
Kun omeletti alkaa hyytymään kaada sieniseos toiselle puolikkaalle.
Anna hetken lämmitellä ja liu’uta uuninkestävälle lautaselle sienipuoli edellä.
Taita puolesta välistä puolikuun muotoon.
Ripottele juustoraastetta pintaan ja lykkää 250 asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi.
Pikaruokaa parhaimmillaan!
Ps. Täytteeseen voi lisätä esim. edellisestä aterialta tähteeksi jääneet keitetyt perunat paloina.