Sienisformato saattaa äkkiseltään kuulostaa helposti heprealta. Totuus on kuitenkin toinen. Tämä paistos on Italian lahja maailmalle, joka tuskailee monimutkaisten ranskalaisten kohokkaiden kanssa. Täydellisen ilmavissa kohokkaissa sudenkuopat seuraavat toisiaan ja uunista otto on sekuntipeliä, joka päättyy vääjäämättä lässähtäneeseen lopputulokseen. Siispä pöytään pyöräytetään sformato, passeli paistos, joka onnistuu aina ja jonka valmistaminen on helppoa kuin heinän teko!
Resepti on luontaisesti gluteeniton ja täten käy myös keliaakikoille. Heittämällä sienisyksyn parhaita reseptejä!
300 g suppilovahveroita tai muita sieniä
1 sipuli
1 tl suolaa
valkosipulia ja yrttimaustetta maun mukaan
150 g pussi pakastepinaattia (tai tuoretta)
250 g ricottajuustoa
200 g kevyt ranskankermaa
1 dl juustoraastetta
6 luomumunaa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Pilko sienet pannulle ja höyräytä niistä nesteet pois.
Lisää nokare voita ja pieneksi pilkottu sipuli.
Kuullota hetki, mausta suolalla, valkosipulilla ja yrttimausteella.
Sekoita sulatettu (tai tuore) pinaatti joukkoon.
Jätä jäähtymään.
Sekoita kulhossa ricotta, ranskankerma, juustoraaste, kananmunat ja mausteet.
Lisää lopuksi hieman jäähtynyt sieniseos.
Kaada massa voideltuun uunivuokaan ja paista vajaassa 200
asteisessa uunissa, kunnes paistos on hyytynyt ja kauniin värinen.
Vuoan koosta riippuen n. 30-50 minuuttia.
Sformato maistuu perunamuusin kyljessä, raikkaan salaatin kera tai seuraavana päivänä eväänä töissä!