×
Sienisyrnikit

Sienisyrnikit

       

Mistä tietää, että meneillään on suurenmoinen sienisyksy? No itselläni hälytyskellot helisi siinä vaiheessa, kun huomasin ylittäneeni itärajan reseptiä reknatessani. Konkreettisesti olin kyllä Konnunsuon kupeessa, mutta ilmeisesti ideantynkä syrnikkeihin saapui tuulen tuivertaessa idästä. Venäläiset sienilettuset, syrnikit, ovat oikeita sadepäivän sankareita! Mikäli vanhat merkit paikkansa pitää, rajan takana tuhdit lisukkeet ovat näille enemmän sääntö kuin poikkeus. Itse pienenä vastarannan västäräkkinä lappasin kuitenkin päälle puolukkahilloa, samalla lukien Pientä Wenäläistä vuodelta 1914.

Sienisyrnikit

  • 250 g tuoreita kanttarelleja
  • 1 sipuli
  • voita
  • 1 prk maitorahkaa
  • 4 luomumunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  1. Laita pilkotut sienet kuivalle paistinpannulle.
  2. Kuumenna ja kiehuttele, kunnes neste on haihtunut.
  3. Lisää voi ja silputtu sipuli.
  4. Kuullottele tovi.
  5. Riko munien rakenne rikki kulhossa.
  6. Lisää rahka, suola, jauhot ja jäähtynyt sieni-sipulisekoitus.
  7. Anna turvota puolisen tuntia.
  8. Paista rypsiöljytyllä pannulla kauniin värisiksi.

Vinkki!

Kokeile kanttarellien tilalla esim. suppilovahveroita!