Sinappinen Sipulipiirakka

Sinappinen Sipulipiirakka

Sukelletaan Suomen surkeista keleistä kertaheitolla keskelle Ranskaa! Siinä Suomen sumut unohtuu, kun iloisiin illanistujaisiin pyöräyttää piirakoista parhaan! Aikuiseen makuun mallikkaasti menevä, makeahko piirakka saa sopivan säväyksen sinapista. Kylkeen kenties lasi laadukasta punaista… Simppeliin sipulipiirakkaan löytyy kyökistä raaka-aineet aina. Ja jos ei löydy, on jo korkea aika mennä kauppaan.

Pohja

  • 120 g voita
  • 2 dl juustoraastetta
  • 0,5 dl maitoa
  • 2,5 dl kaurajauhoa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  1. Sekoita pehmeään voihin juustoraaste, maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  2. Painele jauhotetuin käsin voideltuun, pyöreään piirakkavuokaan.
  3. Nosta jääkaappiin oottelemaan.

Täyte

  • 300 g keltasipulia
  • 300 g punasipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • voita
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 3 luomumunaa
  • 1 prk kermaviiliä
  • 3 tl sinappia
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl juustoraastetta
  1. Kuullota silputtuja sipuleita voissa.
  2. Lisää fariinisokeri ja jatka hetkonen.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Jätä sivuun odottelemaan.
  5. Sekoita munat, kermaviili, sinappi ja suola kulhossa.
  6. Levitä kuullotetut sipulit piirakkapohjan päälle.
  7. Levitä sitten puolet juustoraasteesta ja kaada munaseos päälle.
  8. Ripottele loput juustot pinnalle ja paista 200 asteisessa uunissa alatasolla noin puolisen tuntia.