×
Sinivalkoinen

Sinivalkoinen

    ,    

Itsenäisyyspäivän ateria ansaitsee arvoisensa huipennuksen! Tämä juhlava jälkiruoka valmistuu vikkelästi, maistuu mukavasti mustikalle ja keveästi kookokselle. Helppo, mutta näyttävä herkku kelpaa myös keliaakikoille!

Pohja

  • 6 luomumunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl perunajauhoja
  • 1,5 dl kookoshiutaleita
  • 2 tl vaniliinisokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
  4. Kumoa toiselle, sokeroidulle leivinpaperille ja jätä jäähtymään.

Täyte

  • 500 g jäisiä mustikoita
  • 0,5 dl sokeria

Surauta hieman sulaneet marjat ja sokeri soseeksi sauvasekoittimella.

  • 4 dl kermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 tl vaniliinisokeria
  • 2 rkl sokeria
  • sitruunan kuoriraastetta
  • 1 dl kookoshiutaleita
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  2. Lisää tuorejuusto, sokerit ja sitruunan raastettua kuorta.
  3. Kääntele lopuksi sekaan kookoshiutaleet.
  4. Kokoa jälkiruoka lasiastiaan. Vuorotellen pohjalevyä ja täytteitä.