Sinivalkoinen
Nopeaa nokittavaa
Jälkiruoka, Makea leivonta
Itsenäisyyspäivän ateria ansaitsee arvoisensa huipennuksen! Tämä juhlava jälkiruoka valmistuu vikkelästi, maistuu mukavasti mustikalle ja keveästi kookokselle. Helppo, mutta näyttävä herkku kelpaa myös keliaakikoille!
Pohja
- 6 luomumunaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl perunajauhoja
- 1,5 dl kookoshiutaleita
- 2 tl vaniliinisokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
- Kumoa toiselle, sokeroidulle leivinpaperille ja jätä jäähtymään.
Täyte
- 500 g jäisiä mustikoita
- 0,5 dl sokeria
Surauta hieman sulaneet marjat ja sokeri soseeksi sauvasekoittimella.
- 4 dl kermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 tl vaniliinisokeria
- 2 rkl sokeria
- sitruunan kuoriraastetta
- 1 dl kookoshiutaleita
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Lisää tuorejuusto, sokerit ja sitruunan raastettua kuorta.
- Kääntele lopuksi sekaan kookoshiutaleet.
- Kokoa jälkiruoka lasiastiaan. Vuorotellen pohjalevyä ja täytteitä.