Sitruuna-cheesecake
Hautoen hyvää
Makea leivonta
Takatalvi tarvitsee vastapainoksi kevättä kahvipöytään! Sitruunajuustokakku on suussasulava sydäntensulattaja 💛
Sitruuna-cheesecake
Pohja
- 200 g Digestive-keksejä
- 70 g voisulaa
- Jauha keksit muruksi, lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. n.20 cm) pohjalle ja voitele reunat.
- Painele keksiseos pohjalle ja hiukkasen myös reunoille.
- Lykkää jääkaappiin uottelemaan.
Täyte
- 4 luomumunaa
- 1,5 dl sokeria
- 2 tl vanilliinisokeria
- 250 g maitorahkaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 ison sitruunan kuoriraaste ja puolikkaan mehu
- 3/4 dl perunajauhoja
- Vaahdota munat ja sokerit kevyesti, lisää muut ainekset ja kaada täyte pohjan päälle.
- Lykkää 175 asteiseen uuniin paistumaan vajaaksi tunniksi.
- Anna jäähtyä vuoassa.
- Siirrä vuoka jääkaappiin ja irrota kakkunen vuoasta vasta ihan kylmänä.
- Koristele tai ole koristelematta.
Ps. Kakusta saa kätevästi keliaakikoille kelpaavan, kun vaihtaa pohjan keksit gluteenittomiin Digestive-kekseihin.