×
Sitruuna-cheesecake

Sitruuna-cheesecake

       

Takatalvi tarvitsee vastapainoksi kevättä kahvipöytään! Sitruunajuustokakku on suussasulava sydäntensulattaja 💛

Sitruuna-cheesecake

Pohja

  • 200 g Digestive-keksejä
  • 70 g voisulaa
  1. Jauha keksit muruksi, lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. n.20 cm) pohjalle ja voitele reunat.
  3. Painele keksiseos pohjalle ja hiukkasen myös reunoille.
  4. Lykkää jääkaappiin uottelemaan.

Täyte

  • 4 luomumunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 250 g maitorahkaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 ison sitruunan kuoriraaste ja puolikkaan mehu
  • 3/4 dl perunajauhoja
  1. Vaahdota munat ja sokerit kevyesti, lisää muut ainekset ja kaada täyte pohjan päälle.
  2. Lykkää 175 asteiseen uuniin paistumaan vajaaksi tunniksi.
  3. Anna jäähtyä vuoassa.
  4. Siirrä vuoka jääkaappiin ja irrota kakkunen vuoasta vasta ihan kylmänä.
  5. Koristele tai ole koristelematta.

Ps. Kakusta saa kätevästi keliaakikoille kelpaavan, kun vaihtaa pohjan keksit gluteenittomiin Digestive-kekseihin.