Sitruuna-marenkipiiras
Hautoen hyvää
Makea leivonta
Kevättä piiraassa! 💛
Tää piirakka on pirteä ja makea, parempaa saa hakea!
Sitruuna-marenkipiiras
Pohja
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl sokeria
- 100 g pehmeää voita
- 2 rkl vettä
- Sekoita jauhot, sokeri ja pehmeä voi käsin muruksi.
- Lisää vesi.
- Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja lykkää jääkaappiin uottelemaan.
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Kun uuni on lämmin, pistä pohja paistumaan alatasolle noin vartiksi tai kunnes kypsä.
Täyte
- 5 dl maitoa
- 3/4 dl perunajauhoja
- 2 dl sokeria
- 4 luomumunan keltuaista
- 1 sitruunan mehu ja kuoriraaste
- 2 tl vanilliinisokeria
- Lykkää maito, perunajauho, sokeri ja keltuaiset kattilaan.
- Kuumenna sekoittaen, kunnes pulpahtaa ja sakenee.
- Nosta heti levyltä ja lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä vanilliinisokeri.
- Anna kiisselin jäähtyä marengin teon ajan.
Marenki
- 4 valkuaista
- reilu 1 dl sokeria
- Vaahdota valkuaiset napakaksi vaahdoksi.
- Lisää sokeria lusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes kaikki sokeri on käytetty ja marenki on kiiltävää.
- Kaada täyte pohjan päälle ja levitä tai pursota marenki pinnalle.
- Lykkää kuuman uunin ylätasolle nappaamaan väriä pintaan.
- Anna jäähtyä ennen tarjoilua.