×
Sitruuna-marenkipiiras

Sitruuna-marenkipiiras

       

Kevättä piiraassa! 💛

Tää piirakka on pirteä ja makea, parempaa saa hakea!

Sitruuna-marenkipiiras

Pohja

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 100 g pehmeää voita
  • 2 rkl vettä
  1. Sekoita jauhot, sokeri ja pehmeä voi käsin muruksi.
  2. Lisää vesi.
  3. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja lykkää jääkaappiin uottelemaan.
  4. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  5. Kun uuni on lämmin, pistä pohja paistumaan alatasolle noin vartiksi tai kunnes kypsä.

Täyte

  • 5 dl maitoa
  • 3/4 dl perunajauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 4 luomumunan keltuaista
  • 1 sitruunan mehu ja kuoriraaste
  • 2 tl vanilliinisokeria
  1. Lykkää maito, perunajauho, sokeri ja keltuaiset kattilaan.
  2. Kuumenna sekoittaen, kunnes pulpahtaa ja sakenee.
  3. Nosta heti levyltä ja lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä vanilliinisokeri.
  4. Anna kiisselin jäähtyä marengin teon ajan.

Marenki

  • 4 valkuaista
  • reilu 1 dl sokeria
  1. Vaahdota valkuaiset napakaksi vaahdoksi.
  2. Lisää sokeria lusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes kaikki sokeri on käytetty ja marenki on kiiltävää.
  1. Kaada täyte pohjan päälle ja levitä tai pursota marenki pinnalle.
  2. Lykkää kuuman uunin ylätasolle nappaamaan väriä pintaan.
  3. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.