×
Sitruunahilloke

Sitruunahilloke

       

Raikas lemon curd-tahna on onnen omiaan kakkujen, keksien tai tuulihattujen täytteenä. Sujahtaa se sulavasti myös rahkan tai jugurtin joukkoonkin!

Ohje:

  • 50 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 sitruunaa
  • 2 luomumunaa
  • 1 luomumunan keltuainen
  • 1,5 tl vaniliinisokeria
  1. Mittaa kattilaan voi, sokeri ja pestyjen sitruunoiden kuoriraasteet ja mehut.
  2. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes sokeri on liuennut seokseen.
  3. Nosta liedeltä.
  4. Vaahdota munat ja keltuainen vaaleaksi toisessa kulhossa.
  5. Lisää sitruunaseos munavaahtoon koko ajan sekoittaen.
  6. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna sekoittaen, kunnes sakenee.
  7. Älä kiehuta.
  8. Nosta hilloke jäähtymään ja mausta vaniliinisokerilla.
  9. Lusikoi puhtaaseen, tiiviiseen astiaan jääkaappiin tekeytymään.

Lemon curd säilyy kylmässä noin kaksi viikkoa.