Sitruunahilloke
Hautoen hyvää
Muuta maukasta
Raikas lemon curd-tahna on onnen omiaan kakkujen, keksien tai tuulihattujen täytteenä. Sujahtaa se sulavasti myös rahkan tai jugurtin joukkoonkin!
Ohje:
- 50 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 2 sitruunaa
- 2 luomumunaa
- 1 luomumunan keltuainen
- 1,5 tl vaniliinisokeria
- Mittaa kattilaan voi, sokeri ja pestyjen sitruunoiden kuoriraasteet ja mehut.
- Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes sokeri on liuennut seokseen.
- Nosta liedeltä.
- Vaahdota munat ja keltuainen vaaleaksi toisessa kulhossa.
- Lisää sitruunaseos munavaahtoon koko ajan sekoittaen.
- Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna sekoittaen, kunnes sakenee.
- Älä kiehuta.
- Nosta hilloke jäähtymään ja mausta vaniliinisokerilla.
- Lusikoi puhtaaseen, tiiviiseen astiaan jääkaappiin tekeytymään.
Lemon curd säilyy kylmässä noin kaksi viikkoa.