Sitruunakakku-pikkuleivät
Nopeaa nokittavaa
Makea leivonta
Pirteä juustokakku sujahtaa tällä kertaa pikkuleipiin ja tuloksena on pumpulinpehmeitä lämpimäisiä kevään kahvihetkiin!
Ohje
- 1 rs maustamatonta tuorejuustoa
- 100 g voita
- 2,5 dl sokeria
- 3 luomumunaa
- 1 sitruunan kuoriraaste
- 2,5 tl vaniliinisokeria
- 5,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- Vaahdota huoneenlämpöinen tuorejuusto ja voi.
- Lisää sokeri ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää sitruunan raastettu kuori ja keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan.
- Kaavi taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperin päälle haluamasi muotoisia pikkuleipiä.
- Paista miedossa, n. 150-175 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Pikkuleivät saavat jäädä vaaleiksi päältä.
- Kun pohja on saanut hieman väriä, on valmista!
Vinkki!
Halutessasi voit täyttää valmiita pikkuleipiä esimerkiksi lemon curdilla.