Sitruunamousse
Kotvan kokkailua
Jälkiruoka
Muutamasta raaka-aineesta valmistuva jälkiruoka on pirteä päätös pyhäinpäivän päivälliselle.
Sitruunamousse
- 4 luomumunaa
- 1,5 dl sokeria
- 2 sitruunaa
- 2 dl kuohukermaa
- 2 tl vanilliinisokeria
- Iske kattilaan kaksi kokonaista munaa ja kaksi keltuaista.
- Laita valkuaiset venailemaan sivuun.
- Lisää kattilaan sokeri ja kahden sitruunan kuoriraasteet ja mehut.
- Kuumenna sekoittaen ja keittele vajaa 10 min kunnes kiisselimäistä.
- Siivilöi seos ja jäähdytä jääkaappikylmäksi (tämän voi tehdä esim edellisenä päivänä jo jääkaappiin).
- Vatkaa valkuaiset napakaksi.
- Vaahdota kerma ja vaniliinisokeri.
- Yhdistä molemmat vaahdot käännellen sitruunakiisseliin.
- Jaa tarjoilukuljoihin ja nosta jääkaappiin uottamaan tarjoilua.
- Nam.