×
Sitruunamousse

Sitruunamousse

       

Muutamasta raaka-aineesta valmistuva jälkiruoka on pirteä päätös pyhäinpäivän päivälliselle.

Sitruunamousse

  • 4 luomumunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 sitruunaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl vanilliinisokeria
  1. Iske kattilaan kaksi kokonaista munaa ja kaksi keltuaista.
  2. Laita valkuaiset venailemaan sivuun.
  3. Lisää kattilaan sokeri ja kahden sitruunan kuoriraasteet ja mehut.
  4. Kuumenna sekoittaen ja keittele vajaa 10 min kunnes kiisselimäistä.
  5. Siivilöi seos ja jäähdytä jääkaappikylmäksi (tämän voi tehdä esim edellisenä päivänä jo jääkaappiin).
  6. Vatkaa valkuaiset napakaksi.
  7. Vaahdota kerma ja vaniliinisokeri.
  8. Yhdistä molemmat vaahdot käännellen sitruunakiisseliin.
  9. Jaa tarjoilukuljoihin ja nosta jääkaappiin uottamaan tarjoilua.
  10. Nam.