Suklaajäätelö
Jäätelökesä on täällä! Suussasulava suklaajäätelö valmistuu kotikonstein ilman jäätelökonetta. Tämä viileä viettelys on suven suvereeni sydäntensulattaja!💛
Suklaajäätelö
- 3 luomumunaa
- 2 luomumunan keltuaista
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 dl kuohukermaa
- 100 g tummaa suklaata sulana
- 100 g tummaa suklaata rouhittuna
- Lykkää munat, keltuaiset ja sokerit teräskulhoon.
- Vatkaa seosta vesihauteen päällä 8-10 minuuttia, kunnes seos on paksuuntunut vaniljakastikemaiseksi.
- Nakkaa pois vesihauteen päältä ja jatka vatkailua, kunnes seos on jäähtynyt.
- Vaahdota kerma.
- Lisää suklaasula muutamassa erässä jäähtyneeseen jäätelöpohjaan.
- Lisäile kermaa pienissä erissä koko ajan sekoittaen.
- Lopuksi kääntele mukaan suklaarouhe.
- Huom! Jos tahdot tuplasuklaajäätelöä, vaihda rouhittu tumma suklaa valkoiseen.
- Kaada jäätelömassa pakastusta kestävään rasiaan ja lykkää pakastimeen vähintään kuudeksi tunniksi.
Nauti sellaisenaan tai kokoa jälkkäriksi esim. pyörittele pallo keksimurujen päälle ja viimeistele suklaakastikkeella. Nam! 😋
Vinkki! Jäätelöstä voi tehdä just oman maun mukaisen. Vaniljalla maustettuun peruspohjaan voi sekoittaa raparperihilloketta raitoina, marjoja tai lempikarkkeja rouhittuna. Vain mielikuvitus on rajana!