Jäätelökesä on täällä! Suussasulava suklaajäätelö valmistuu kotikonstein ilman jäätelökonetta. Tämä viileä viettelys on suven suvereeni sydäntensulattaja!💛
Suklaajäätelö
3 luomumunaa
2 luomumunan keltuaista
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata sulana
100 g tummaa suklaata rouhittuna
Lykkää munat, keltuaiset ja sokerit teräskulhoon.
Vatkaa seosta vesihauteen päällä 8-10 minuuttia, kunnes seos on paksuuntunut vaniljakastikemaiseksi.
Nakkaa pois vesihauteen päältä ja jatka vatkailua, kunnes seos on jäähtynyt.
Vaahdota kerma.
Lisää suklaasula muutamassa erässä jäähtyneeseen jäätelöpohjaan.
Lisäile kermaa pienissä erissä koko ajan sekoittaen.
Lopuksi kääntele mukaan suklaarouhe.
Huom! Jos tahdot tuplasuklaajäätelöä, vaihda rouhittu tumma suklaa valkoiseen.
Kaada jäätelömassa pakastusta kestävään rasiaan ja lykkää pakastimeen vähintään kuudeksi tunniksi.
Nauti sellaisenaan tai kokoa jälkkäriksi esim. pyörittele pallo keksimurujen päälle ja viimeistele suklaakastikkeella. Nam! 😋
Vinkki! Jäätelöstä voi tehdä just oman maun mukaisen. Vaniljalla maustettuun peruspohjaan voi sekoittaa raparperihilloketta raitoina, marjoja tai lempikarkkeja rouhittuna. Vain mielikuvitus on rajana!