Suklaakakku
Hautoen hyvää
Jälkiruoka, Makea leivonta
Kuorrutettu suklaakakku on herkullinen ja säilyvä joulunajan kahvipöydän kruunu!
Kakku:
- 200 g taloussuklaata
- 200 g voita
- 4 luomumunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniliinisokeria
- 4 rkl kaakaojauhetta
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- Sulata voi ja suklaa vesihauteessa.
- Jätä jäähtymään.
- Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja hieman jäähtynyt suklaaseos.
- Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan.
- Paista kakkua 175 asteisessa uunissa alatasolla n. 45 minuuttia.
- Poista vuoasta ja anna jäähtyä rauhassa.
Kuorrute:
1dl kuohukermaa
150 g taloussuklaata
1 rkl voita
- Mittaa kuorrutteen ainekset kattilaan ja kuumenna, kunnes suklaa on sulanut ja seos on kiiltävää.
- Anna hieman jäähtyä ja kuorruta kakku.
- Viimeistele halutessasi suklaarouheella!