Käsi ylös, kuka on kyllästynyt niihin sormuksiin ja palapeleihin? Sitähän miekin, eiköhän ne ole jo nähty.
Suklaamunat, nuo heti Kuorttisen luomumunien jälkeen maailman toiseksi parhaimmat munat. Ilmestyvät kauppoihin kevään korvalla ja saavat suomalaisten suupielet suklaaseen viimeistään pääsiäisen paikkeilla. Sisuksillaan koittavat yllättää, siinä suuremmin onnistumatta.
Tänä vuonna tähän tulee muutos.
On aika ottaa ohjat omiin käsiin ja tehdä munat itse! Näissä munissa rapean suklaakuorrutteen alta paljastuu suussasulavaa suklaakakkua! Päihittää palapelit muuten mennen tullen!
Suklaamunat
5 luomumunaa
2 dl sokeria
3 tl vaniliinisokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata rouhittuna
100 g voisulaa
Lisäksi
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 levy suklaata, tummaa tai vaaleaa tai jotain siltä väliltä
Vaahdota munat ja sokerit.
Yhdistä kuivat aineet ja suklaarouhe keskenään.
Lisää taikinaan yhdessä voisulan kanssa ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada leivinpaperilla vuoratulle pienelle (25×30 cm) uunipellille ja paista 175 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
Anna jäähtyä.
Murenna kakkulevy karkeasti esim. tehosekoittimessa tai käsipelillä murustellen.
Lisää tuorejuusto ja työstä tasaiseksi.
Muovaile käsin (napakasti nyrkissä) munan muotoisia pallosia ja laita jääkaappiin tekeytymään toviksi.
Sulata suklaa ja dippaa yksi haarukan/grillitikun tms. päähän tyrkätty muna kerrallaan suklaasulaan.
Anna ylimääräisen suklaan valua pois ja tökkää munat jähmettymään kaalinpäähän/maljakkoon tms.
Vinkki!
Kinder-munien kaverit: kastakaa kakkupallot ensin valkosuklaaseen ja jähmettymisen jälkeen tummempaan.