×
Suolainen kahvikakku

Suolainen kahvikakku

       

Maustekakkua, piimäkakkua, pullakakkua ja pumpulikakkua, taatelikakkua, tiikerikakkua, sitruunakakkua ja suklaakakkua.. Ihan vaan muutamia mainitakseni. Kuivakakut ovat vakiinnuttaneet asemansa kahvipöydissä ja pitoloissa. Ja mikäs siinä, nehän ovat kerrassaan käteviä tarjottavia, loputtomasti muunneltavissa ja vieläpä hillittömän hyviä! Kysäistään nyt kuitenkin, että missä ihmeessä viipyvät suolaiset kakkuset? Sitähän minäkin, kahvipöydän päässä on passeli paikka makeiden klassikoiden suolaiselle serkkuselle! Kun voileipäkakun värkkäilyyn ei ole aikaa, sujahtaa tämä suolainen sukkelasti uuniin ja valloittaa vääjäämättä syöjien sydämet!

  • 4 luomumunaa
  • 1 rs maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl maitoa
  • 3/4 dl öljyä
  • 2 dl juustoraastetta
  • 160 g (yrtti)fetajuustoa
  • 1 tl suolaa
  • valkosipulijauhetta
  • persiljaa hienonnettuna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  1. Sekoita munien rakenne rikki kulhossa.
  2. Lisää tuorejuusto, maito ja öljy.
  3. Sekoita tasaiseksi.
  4. Lisää juustoraaste ja murusteltu fetajuusto sekä mausteet.
  5. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää munaseokseen.
  6. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  7. Kaada voideltuun ja vehnäjauhoitettuun rengasvuokaan.
  8. Paista 150-175 asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia.

Kakku maistuu sellaisenaan tai sitä voi tarjota erimakuisten tuorejuustojen kanssa.