×
Suolaiset eväsmuffinit

Suolaiset eväsmuffinit

       

Mikäli luulit, että viikonlopun parasta antia on lämmin, aurinkoinen ilma, hohtavat hanget ja hyvä seura, niin ei ole.

Onnistuneen viikonlopun kaava nojaa näet siihen mitä suuhun pistää. Ulkoilu upeassa kevätkelissä parhaimmassakin seurassa on verrattavissa tervassa tarpomiseen, mikäli kaikki on nälissään.

Nämä nopeat ja näppärät suolaiset suuhun suikattavat ovat oikeita onnenavaimia viikonloppuun!

 

Suolaiset eväsmuffinit

  • 3 luomumunaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 dl kermaviiliä, piimää tai maustamatonta jogurttia
  • 200 g juustoraastetta
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • mieluisia mausteita (valkosipulijauhetta ja kuivattuja yrttejä)

 

  1. Sekoita munat, öljy, kermaviili ja juustoraaste.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää mukaan.
  3. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja jaa voideltuihin muffinipellin koloihin tai vuoraa kolot muffinivuoilla (halutessasi ripottele pintaan juustoraastetta).
  4. Lykkää 200 asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi.

Kokoa eväsmuffinit maun mukaan. Tällä kaavalla et mene metsään, ellet sitten ole menossa metsään:

  1. Halkaise muffinit,
  2. voitele sulatejuustolla,
  3. lykkää päälle meetvurstia tai muuta kinkkusta ja jotain vihreää, vaikka rucolaa.
  4. Nakkaa kansi päälle ja nautiskele!