Osoittautui vallan vaikeaksi valinnaksi päättää, pistetäänkö pyörät pyörimään taas maistuvalla makealla vaiko suussasulavalla suolaisella reseptillä.
Siinäpä oikea pähkinä purtavaksi.
Päätin jättää päättämättä. Aloitetaan uudet reseptit leivonnaisella, jossa yhdistyy molemmat! Suolapähkinät makean kinuskin kaverina pitävät huolen, että musta marraskuu selätetään sukkelaan.
NY HERKUTELLAAN!
Pohja
175 g voita
2 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
4 luomumunaa
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2,5 tl leivinjauhetta
2,5 tl vaniliinisokeria
2 dl maitoa
Vaahdota voi ja sokerit.
Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa.
Kaada leivinpaperin päälle neliönmuotoiselle uunipellille (koko n.30×30cm).
Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Jätä jäähtymään.
Pohjan voi valmistaa hyvin jo tarjoilua edeltävänä päivänä jääkaappiin uottelemaan.
Kuorrute
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 rkl voita
1 tl vaniliinisokeriaLisäksi
3 dl suolapähkinöitä
Valmista kinuskikuorrute.
Keittele kermaa ja fariinisokeria noin kymmenisen minuuttia.
Lisää lopuksi voi ja vaniliinisokeri, sekoita tasaiseksi.
Anna kinuskin jäähtyä ja paksuuntua hetki.
Levitä jäähtyneen pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja viimeistele karkeasti rouhituilla suolapähkinöillä.
Anna jähmettyä jääkaapissa ennen annospaloiksi leikkaamista.
Tarjoile kahvin kanssa tai mutustele muuten vaan!💛