Kun on pääsiäisen pupeltanut makeaa, alkaa pikkuhiljaa tekemään mieli jotain suolaista. Kun suolaiset on saatu syötyä, alkaakin makean massua huikomaan. Onneksi tästä oravanpyörästä poispääsemiseen on lääke..
SUOLAPÄHKINÄPALLOT!
Varsin vaatimattoman näköiset namupallerot tarjoilevat samassa paketissa sopivasti suolaista ja makeaa.
Suolapähkinäpallot
100 g voita
2 dl sokeria
2,5 tl vaniliinisokeria
3 luomumunaa
7 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
150 g suolapähkinöitä
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita mukaan.
Taikina on napakkaa, mutta nyrkillä tästä selviää.
Lopuksi sekoita joukkoon rouhitut suolapähkinät.
Pyörittele taikinasta käsin palloja, lykkää leivinpaperin päälle ja paista 170 asteisessa uunissa noin kymmenisen minuuttia.