×
Superleipä

Superleipä

       

Piimä ja punajuuri päätti pistää hynttyyt yhteen. Luomumunat lupas pitää homman jotenkin kasassa ja sekalainen sakki siemeniä vielä sitoa lupaavan liiton yhteen. Vaikeuksia kohdattaessa tarvittaisiin vahvuutta, joten mukaan hyppäsi ruis. Lupasi muuten mennä suoraan ranteisiin. Pehmeät rasvat päättivät huolehtia ravintoaineiden rauhallisesta imeytymisestä. Mitäs tässä turhia kiiruhtelemaan, hitaasti hyvä tulee. Ja niin kauniina kevätpäivänä raaka-aineet vannoivat valan. Ne lupasi puhaltaa yhteen hiileen ja kohdata kaikki vastoinkäymiset porukalla, toisiaan tarmokkaasti tukien. Eihän siitä voinut muuta tulla kuin hyvää. Superleipää.

Olkoon tarina esimerkkinä meille kaikille tähän hetkeen. Autellaan ja tuetaan toisiamme, tsempataan ja nostellaan niitä vähän nuupahtaneita kavereita, vedetään yhtä köyttä. Niin ja syödään Superleipää.

Sillä tästäkin selvitään.

  • 3 dl keitettyjä punajuuria raasteena
  • 3 luomumunaa
  • 2 dl piimää
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl luomuhunajaa
  • 1,5 tl suolaa
  • 2 dl siemensekoitusta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl ruishiutaleita
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  1. Sekoita punajuuriraaste, kananmunat, piimä, öljy, hunaja ja suola kulhossa.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  3. Anna turvota hetki.
  4. Vuoraa kaksi suorakaiteen muotoista vuokaa leivinpaperilla tai voitele hyvin öljyllä.
  5. Jaa taikina vuokiin ja paista leipäsiä 175-200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
  6. Leipä sopii aamupalapöydän ja illan iloksi, sosekeiton seuralaiseksi ja tuomaan virtaa välipalalle.

Vinkki!

Mie käytin siemensekoitusta, jossa oli myös kuivattuja karpaloita, toimi tässä suorastaan superhyvin! 😊