×
Suppispiiras

Suppispiiras

       

Metsään mars!

Syksyn suussasulavin suolainen piirakka pyöräytetään satokauden sankareista, suppilovahveroista!

Suppispiiras

Pohja

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruishiutaleita
  • 1/2 tl suolaa
  • 75 g pehmeää voita
  • 1 luomumuna
  • 2 rkl vettä
  1. Nypi kuivat aineet ja voi muruksi.
  2. Lisää muna ja vesi.
  3. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  4. Anna hetken tuumailla ja painele sitten jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  5. Nosta jääkaappiin uottelemaan.

Täyte

  • 1,5 l tuoreita suppilovahveroita
  • 2 sipulia
  • öljyä kuullotteluun
  • tuoretta timjamia
  • 3 luomumunaa
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • ripaukset sokeria ja mustapippuria
  1. Hakkaa sienet veitsellä pieniksi.
  2. Paista kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut.
  3. Lisää öljyä ja sipulit kuullottumaan.
  4. Silppua timjami mukaan.
  5. Levitä seos piirakkapohjalle.
  6. Yhdistä munat, kermaviili ja maito sekä mausteet.
  7. Kippaa päälle ja lykkää 175 asteiseen uuniin alatasolle paistumaan vajaaksi 40 minuutiksi.

Maistuu salaatin seuralaisena lounaalla, kahvipöydässä, iltapalalla. Tai no, iha millo vaa.