Suppispiiras
Kotvan kokkailua
Suolainen leivonta
Metsään mars!
Syksyn suussasulavin suolainen piirakka pyöräytetään satokauden sankareista, suppilovahveroista!
Suppispiiras
Pohja
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ruishiutaleita
- 1/2 tl suolaa
- 75 g pehmeää voita
- 1 luomumuna
- 2 rkl vettä
- Nypi kuivat aineet ja voi muruksi.
- Lisää muna ja vesi.
- Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Anna hetken tuumailla ja painele sitten jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Nosta jääkaappiin uottelemaan.
Täyte
- 1,5 l tuoreita suppilovahveroita
- 2 sipulia
- öljyä kuullotteluun
- tuoretta timjamia
- 3 luomumunaa
- 1 prk kermaviiliä
- 1 dl maitoa
- 1 tl suolaa
- ripaukset sokeria ja mustapippuria
- Hakkaa sienet veitsellä pieniksi.
- Paista kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut.
- Lisää öljyä ja sipulit kuullottumaan.
- Silppua timjami mukaan.
- Levitä seos piirakkapohjalle.
- Yhdistä munat, kermaviili ja maito sekä mausteet.
- Kippaa päälle ja lykkää 175 asteiseen uuniin alatasolle paistumaan vajaaksi 40 minuutiksi.
Maistuu salaatin seuralaisena lounaalla, kahvipöydässä, iltapalalla. Tai no, iha millo vaa.