Pohjattomien piirakoiden kerhoon kuuluvat tomaattipalaset ovat parasta pakattavaa piknikille! Eikä haittaa, vaikka jauhopeukalo olisi keskellä kämmentä, ainekset vain sekaisin ja uuni hoitelee loput! Satokauden makeimmat tomaatit muuttuvat vieläkin mukavammiksi tämän pohjattoman hyvän piirakan pyörteissä. Saa kokeilla!
Tomaattipalat
2 rs kirsikkatomaatteja
2 kesäsipulia varsineen päivineen
6 luomumunaa
0,5 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
ripaus mustapippuria
reippaasti tuoreita tai kuivattuja yrttejä
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Pinnalle juustoraastetta
Huuhdo ja puolita kirsikkatomaatit.
Kuullota silputut sipulit ja varret kevyesti pannulla.
Sekoita munat, öljy ja mausteet kulhossa.
Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe.
Lisää lopuksi mukaan sipuliseos ja puolitetut tomaatit.
Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (n. 20 ×30 cm) ja ripottele päälle reippaasti juustoraastetta.
Paista 175 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia.
Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.
Tomaattipalat sopivat kahvipöytään, brunssille, välipalaksi, piknikille, evääksi töihin, iltapalapöytään…