×
Tonnikalalasagne

Tonnikalalasagne

       

Pikkutipuset lauleli, että teillä on siellä kaappien kätköissä ihan kiitettävästi tonnikalaa. Asiahan ei varsinaisesti miulle mitenkään kuulu, mutta mietin vaan mihin ihmeeseen sitä meinaatte käyttää? Kun kaupassa säntäilee kuin päätön kana, saattaa sortua siipien suojaan hamstraamaan tölkkitavaroita. Eikä se itseasiassa huono veto välttämättä ole, tässä ollaan meinaan mielettömän maukkaan ruoan äärellä, jossa ne tonnikalat toimii todella! Ja mikä parasta, illalla paistoa vaille valmiiksi tehtävä tonnikalalasagne pelastaa seuraavana päivänä, kun valmisteluihin ei valu aikaa. Maistuu muuten koko perheelle!

  • 1 iso sipuli
  • 30 g voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 6 dl maitoa
  • 200 g tonnikalaa
  • 4 keitettyä luomumunaa
  • 1,5 tl suolaa
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori
  • 200 g lasagnelevyjä
  • 1 prk (2,5 dl) ruokakermaa
  • 1 luomumuna
  1. Kuullota sipuli voissa.
  2. Lisää jauhot ja anna kypsyä miedolla lämmöllä hetkonen.
  3. Lisää maito ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoitellen.
  4. Keittele muutama minuutti ja lisää joukkoon silputtu tonnikala ja kaksi kovaksi keitettyä, silputtua kananmunaa.
  5. Mausta suolalla ja sitruunankuoriraasteella.
  6. Lado voideltuun, suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan kerroksittain lasagnelevyjä ja tonnikalakastiketta (alin ja ylin kerros lasagnelevyjä).
  7. Peitä vuoka foliolla ja anna olla jääkaapissa yön yli.

Seuraavana päivänä:

  1. Viipaloi kaksi kovaksi keitettyä kananmunaa ja lado viipaleet lasagnen pinnalle.
  2. Sekoita raaka kananmuna ja ruokakerma keskenään ja kaada munaviipaleiden peitoksi.
  3. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30-45 minuuttia.