Suklaakeksit ovat aina hyvä idea. Tuplasuklaakeksit luonnollisesti kaksi kertaa parempi päähänpisto. Näillä hätistää hälyttävänkin herkkuhäkärän!
Tuplasuklaakeksit
175 g voita
1 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
3 luomumunaa
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
200 g tummaa suklaata rouhittuna
100 g valkosuklaata rouhittuna
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Lopuksi kääntele suklaarouheet sekaan.
Nyt pallo on siulla, haluatko tehdä keksit hetimmiten vai kotvan kuluttua.
Jos makeanhäkärä on mahoton, nostele kahden teelusikan kanssa leivinpaperille nättiä nokareita (jätä leviämisvaraa) ja paista 175 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Toinen vaihtoehto on lykätä taikina muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään jääkaappiin.
Kovettuneesta taikinasta saa näppärästi pyöriteltyä käsin kivoja keksejä.