Tuplasuklaakeksit
Suklaakeksit ovat aina hyvä idea. Tuplasuklaakeksit luonnollisesti kaksi kertaa parempi päähänpisto. Näillä hätistää hälyttävänkin herkkuhäkärän!
Tuplasuklaakeksit
- 175 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniliinisokeria
- 3 luomumunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 200 g tummaa suklaata rouhittuna
- 100 g valkosuklaata rouhittuna
- Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
- Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
- Lopuksi kääntele suklaarouheet sekaan.
- Nyt pallo on siulla, haluatko tehdä keksit hetimmiten vai kotvan kuluttua.
- Jos makeanhäkärä on mahoton, nostele kahden teelusikan kanssa leivinpaperille nättiä nokareita (jätä leviämisvaraa) ja paista 175 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
- Toinen vaihtoehto on lykätä taikina muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään jääkaappiin.
- Kovettuneesta taikinasta saa näppärästi pyöriteltyä käsin kivoja keksejä.
- Litistä hieman ja paista reilu 12 minuuttia.