×
Valkosuklaamutakakku

Valkosuklaamutakakku

       

Tänään mennään sieltä, mistä aita on matalin ja makein! 😋 Herkkuhäkärän hiljentävä lämmin mutakakku valmistuu vikkelästi viileisiin syyspäiviin. Vatkaimia tai muita vempeleitä ei tarvita, kun ainekset vain sekoitellaan sukkelasti keskenään. Toimii!

Valkosuklaamutakakku

  • 125 g voita
  • 200 g valkosuklaata
  • 3 luomumunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2,5 tl vaniliinisokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  1. Sulata voi kattilassa.
  2. Nosta liedeltä ja lisää rouhittu valkosuklaa.
  3. Sekoittele, kunnes seos on sileää.
  4. Anna suklaasulan jäähtyä kädenlämpöiseksi ja sekoita sitten kaikki ainekset keskenään.
  5. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. n. 20 cm) pohjalle.
  6. Voitele vuoan reunat ja kaada taikina vuokaan.
  7. Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  8. Paistoaika on makuasia, mikäli pidät tosi taikinaisesta, ota uunista aiemmin. Napakka kakku vaatii uunissa olemista liki puoli tuntia.
  9. Anna jäähtyä vuoassa ja siirrä sitten tarjoiluvadille.
  10. Nauti hieman lämpimänä pirtsakoiden puolukoiden piirittämänä.