Valkosuklaamutakakku
Tänään mennään sieltä, mistä aita on matalin ja makein! 😋 Herkkuhäkärän hiljentävä lämmin mutakakku valmistuu vikkelästi viileisiin syyspäiviin. Vatkaimia tai muita vempeleitä ei tarvita, kun ainekset vain sekoitellaan sukkelasti keskenään. Toimii!
Valkosuklaamutakakku
- 125 g voita
- 200 g valkosuklaata
- 3 luomumunaa
- 1,5 dl sokeria
- 2,5 tl vaniliinisokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- Sulata voi kattilassa.
- Nosta liedeltä ja lisää rouhittu valkosuklaa.
- Sekoittele, kunnes seos on sileää.
- Anna suklaasulan jäähtyä kädenlämpöiseksi ja sekoita sitten kaikki ainekset keskenään.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. n. 20 cm) pohjalle.
- Voitele vuoan reunat ja kaada taikina vuokaan.
- Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Paistoaika on makuasia, mikäli pidät tosi taikinaisesta, ota uunista aiemmin. Napakka kakku vaatii uunissa olemista liki puoli tuntia.
- Anna jäähtyä vuoassa ja siirrä sitten tarjoiluvadille.
- Nauti hieman lämpimänä pirtsakoiden puolukoiden piirittämänä.