×
Vappukakku

Vappukakku

       

Tänä vappuna sima saa seurakseen serpenttiinikakun vailla vertaa! Pirtsakka sitruunakakku koristellaan karkkiremmeillä ja kekkerit voi alkaa!

Vappukakku

  • 175 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 2,5 tl vanilliinisokeria
  • 3 luomumunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 suolaa
  • 1 sitruunan kuoriraaste
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 dl maitoa
  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi.
  2. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan napakasti vatkaten.
  3. Sekoita sitruunan kuoriraaste mukaan.
  4. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen maidon kanssa taikinaan.
  5. Lopuksi kääntele mukaan sitruunan mehu.
  6. Lykkää voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halk. n. 20 cm) ja paista 170 asteisessa uunissa noin 40 min.

 

  1. Kuorruta jäähtynyt kakku pikeerillä (lisää tomusokeriin hiljakseen sitruunanmehua kunnes sopivan notkiaa).
  2. Koristele irtokarkkihyllyltä löytyvillä karkkiremmeillä.