Vappukakku
Kotvan kokkailua
Makea leivonta
Tänä vappuna sima saa seurakseen serpenttiinikakun vailla vertaa! Pirtsakka sitruunakakku koristellaan karkkiremmeillä ja kekkerit voi alkaa!
Vappukakku
- 175 g voita
- 2,5 dl sokeria
- 2,5 tl vanilliinisokeria
- 3 luomumunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/2 suolaa
- 1 sitruunan kuoriraaste
- 1/2 sitruunan mehu
- 1/2 dl maitoa
- Vaahdota pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi.
- Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan napakasti vatkaten.
- Sekoita sitruunan kuoriraaste mukaan.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen maidon kanssa taikinaan.
- Lopuksi kääntele mukaan sitruunan mehu.
- Lykkää voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halk. n. 20 cm) ja paista 170 asteisessa uunissa noin 40 min.
- Kuorruta jäähtynyt kakku pikeerillä (lisää tomusokeriin hiljakseen sitruunanmehua kunnes sopivan notkiaa).
- Koristele irtokarkkihyllyltä löytyvillä karkkiremmeillä.