Lomalaiset, mökkiläiset, kesäkiireiset ja kaikki, jotka näin helteillä haluatte mennä sieltä, mistä aita on matalin… tää on teille!
Kesän valloittavin voileipäkakku tehdään löysin rantein pyöreään piirakkavuokaan, mausta tietenkään tinkimättä!
Voi veikkonen, ny torttuillaan! 🤩
Vikkelä voileipäkakku
Pohja
300 g saaristolaisleipää
50 g voisulaa
Aja saaristolaisleipä tehosekoittimessa muruksi.
Sekoita voisula joukkoon ja painele pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Nakkaa jääkaappiin uottelemaan.
Täyte
2 rs maustamatonta tuorejuustoa
1/2 prk kermaviiliä
300 g lämminsavulohta
pussi pakastekatkarapuja
4 luomumunaa keitettynä, hienonnettuna
1 (puna)sipuli silppuna
puolikkaan sitruunan mehu
ruohosipulia, suolaa, sokeria ja mustapippuria
Sekoita täytteen ainekset keskenään, tarkista maku ja levitä tahna pohjan päälle.
Koristele mieluisaksi, esim. pakasteherneillä, salaateilla, sipulirenkailla, katkaravuilla ja keitetyillä luomumunilla. Tai ihan miten tykkäät, tyyli on vapaa!
Ps. Tämä torttu on tehty perinteisillä skagen-mauilla, mutta täytettä saa säveltää ja soveltaa oman maun mukaan. Sanoisin että aina onnistuu!