Yks kaks, yhtäkkiä valmistuva helppo vuokakakku appelsiinilla ja suklaalla on oikotie onneen, kun vuodenvaihteen valmistelut ovat jääneet viime tippaan. Tämän tarjottavan tekee tuossa tuokiossa vielä täksi illaksi. Vuokakakku kätkee sisälleen appelsiinihilloketta ja joulusta jääneet suklaat. Makeaa loppuvuotta!
Vuodenvaihteen vuokakakku
Pohja
4 luomumunaa
1,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokerit.
Yhdistä kuivat aineet ja nostele vispilällä ilmavasti mukaan.
Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä tasaiseksi.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia.
Anna jäähtyä liinan alla.
Täytteet
Appelsiinihilloke
1 hyvänkokoinen appelsiini
3 pientä tai 2 suurempaa luomumunaa
3 dl tomusokeria
75 g voita
1 tl vanilliinisokeria
Raasta appelsiini kuori kasariin.
Purista mehu (tarvitaan 1 dl) mukaan.
Lisää tomusokeri ja kuumenna sekoittaen.
Anna pulpahdella muutaman kerran ja nosta liedeltä.
Lisää kuutioitu voi ja vanilliinisokeri sekoittaen.
Anna jäähtyä.
Hilloke säilyy jääkaapissa hyvänä ainakin viikon, jos et kaikkea kakkuun käytä!
Lisäksi
4 dl kermaa
Pari rkl rahkaa
l vanilliinisokeria
Suklaata (esim. appelsiinilla terästettyä tummaa suklaata)
Kokoa vuokakakku kokoamalla vuorotellen pohjaa, hilloketta, kermarahkaa ja suklaata.
Tyyli on vapaa, pääasia ettet stressaa! 😊
Ps. Jos herkkuhetki on ihan nurkan takana, voit kokoamisvaiheessa kostuttaa pohjalevyä vaikka maidolla.