×
Wanhan ajan mustikkakakku

Wanhan ajan mustikkakakku

       

Lätkäset sitten minkä tahansa ruoan eteen termin ”vanhan ajan”, muuttuu se kertaheitolla herkulliseksi. Eihän kukaan ole koskaan pettynyt Vanhan ajan vaniljaiseen jäätelöön tai perinteisellä reseptillä valmistettuihin Vanhan ajan lakritsoihin. Katsos, entisaikaan osattiin. Mentiin maku edellä, ei turhaan kikkailtu. Tavoiteltiin hyvää, mutta aina pukkasi priimaa. Tämän mustikkakakun eteen tuota termiä ei ole suinkaan suinpäin paiskattu. Se on paikkansa ansainnut, lupaukset lunastanut.

Olitpa sitten perinteisten pullapohjaisten piirakoiden ystävä tai modernisti murotaikinoiden toveri, et ole enää. Smetana-mustikkakakku kääntää kelkkasi ja kuskaa kohti kesäisiä kahvihetkiä!

  • 200 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 5 luomumunaa
  • 1 prk (120 g) smetanaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • 2,5 tl vaniliinisokeria
  • 3 dl tuoreita mustikoita
  1. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Lisää kananmunat yksitellen, kokoajan napakasti vatkaten.
  3. Sekoita joukkoon smetana ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  4. Kääntele lopuksi joukkoon mustikat.
  5. Voitele ja korppujauhota pyöreä kakkuvuoka (halk. 22-24 cm).
  6. Kaada taikina vuokaan ja paista 170 asteisessa uunissa reilu tunti.
  7. Laske paistolämpöä lopussa, mikäli kaakku meinaa tummua liikaa.
  8. Anna jäähtyä rauhassa ja kumoa tarjolle.