×
Omenatarhurin leipä

Omenatarhurin leipä

       

Alunperin Amerikasta lähtöisin olevalle banaanileivälle on löytynyt sukulainen Suomesta!

Sukkelasti suosiota niittänyt bananabread on vakiinnuttanut paikkansa niin brunssipöydissä kuin kiireisten välipalavalintanakin. Kauraversio tästä Amerikan ihmeestä on muuten julkaistu eräänä aiempana Reseptiperjantaina!

Mutta siirrytäänpä tähän tämän päivän tähteen. Omenatarhurin leipä, omppubread, omenaleipä… rakkaalla leivällä on monta nimeä. Tämä sopivan makea kaveri pitää sisällään kaiken hyvän mielen välipalaan tarvittavan. Pihapuun omenat lyövät hynttyyt yhteen kauran kanssa ja luomumunat pitää homman kasassa. Leipä maistuu välipalana sellaisenaan, illan tullen lykkään päälle juustosiivun ja keitän kylkeen kupposen teetä.

Omenatarhurin leipä

  • 3 luomumunaa
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 0,5 dl luomuhunajaa
  • 4 kotimaista omenaa (n. 5 dl raastettuna)
  • 1,5 dl maitoa
  • 2 dl kaurajauhoa
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  1. Sekoita kosteat aineet kulhossa.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää kosteiden aineiden joukkoon.
  3. Voitele pitkänomainen vuoka öljyllä ja nakkaa taikina vuokaan.
  4. Paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.